Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

Facebook

Hier een terugblik op één van de “semi-akoestische” bands die ooit op het podium van Matinee stonden.
29 december 2017 Bas Kleine and the Harmaniacs, met Number 9 en Mojo.
...

View on Facebook

2 weeks ago

Matinee in 't Café

Als organisatie is het altijd weer de vraag: hoeveel bezoekers krijgen we vandaag. Er is geen peil op te trekken. Van welke factoren is het afhankelijk dat er veel of weinig publiek komt. Is het te mooi weer? Is het slecht weer? Hoe bereik je je publiek. Is de entree te hoog, of te laag? Is de band interessant? Zijn er andere (muzikale) activiteiten in de buurt?
Het Matinee in’t café kan de laatste jaren rekenen op gemiddeld 100 bezoekers. De ene band brengt wat meer publiek mee dan de andere.
Dat is best iets waar we trots op kunnen zijn als organisatie. Als je veel blues concerten bezoekt in het Noorden, dan weet je dat, bij soms best kwalitatief goede bands veel te weinig publiek komt.
Een uitschieter met 240 bezoekers was King ofthe World 19 oktober 2014.
Het is eenmaal voorgekomen dat er minder dan 50 bezoekers waren. Het was op een prachtig zonnige voorjaarsdag……
Deze keer foto’s met publiek.
...

View on Facebook

3 weeks ago

Matinee in 't Café

Zondagmiddag-terugblik 9 jaar Matinee in't café. Hier een terugblik op één van de “semi-akoestische” bands die ooit op het podium van Matinee stonden. Omdat er van de optredens in café Ensing niet altijd mooie opnames zijn, is er gelinkt naar andere YouTube filmpjes van desbetreffende artiest(en). 17 maart 2013 Arthur Ebeling met
Trouble: www.youtube.com/watch?v=sUa_1kq01pc
en Rambler: www.youtube.com/watch?v=12fU8I2zEbA
...

View on Facebook

1 month ago

Matinee in 't Café

Hoe zal het gaan in oktober.....?😔Het festivalseizoen zit er al op, wie had dat enkele maanden gelden ooit kunnen denken. De Blueskrant leeft mee met iedereen die op welke manier dan ook wordt geraakt door deze -helaas noodzakelijke- Corona maatregelen.

We nemen hieronder een greep uit de festivals die ook De Blueskrant een warm hart toedragen.
Bospop Weert, Holland International Blues Festival, Ribs & Blues, Culemborg Blues, Zwarte Cross, Mañana Mañana, Blues Peer, Duvelblues, Moulin Blues Ospel, Blues Rond de Kerk, Blues on the River, Rockin all over DenNul, Kwadendamme Bluesfestival, Brielle Blues, Swing Wespelaar, 29. Grolsch Blues Festival Schöppingen, Hoge Stoep Festival, Rhythm & Blues Night - Groningen, Jazz in Duketown, Rotterdam Bluegrass Festival, BluesMaastricht, VeenBraand bluesfestival e.v.a.

Toch zien we op social media prachtige muzikale en culturele initiatieven verschijnen waaruit blijkt dat de invloed van de culturele sector van groot [lees=levens] belang is. Een sector die inventief, flexibel, creatief, hoopgevend, hartverwarmend en zeer standvastig is. Hieruit kunnen we opmaken dat deze sector sterker dan ooit zal opstaan na 1 september. Steun de culturele sector!
...

View on Facebook